Eigen nieuws

Amerika

In de meivakantie ben ik met mijn moeder en mijn zusjes naar Amerika geweest. Mijn broer had maar 1 week vrij en die is met Daddy thuis gebleven. Eerst gingen we naar Washington, daar heb ik het Witte Huis gezien, maar president Bush was er niet. Toen gingen we naar Charlottesville, daar wonen mijn oom en tante. Het was daar heel warm maar ze hebben een zwembad dus konden we daarin met onze neefjes en nichtje spelen. Op het laatst gingen we met de trein naar New York, daar zijn wij geboren maar daar weet ik niks meer van. Machteld wel, die herkende haar school. Het Vrijheidsbeeld is heel erg groot en de Zoo in Central Park vond ik ook cool. Alle taxi's in New York zijn geel, kijk maar op mijn tekening. Het was supervakantie.

Eigen vakantieverhaal en tekening van Quirine Hoek, 8 jaar, uit Bussum

Ons huis een paleis

Morgen vier ik mijn verjaardag. Ik heb een heleboel prinsessen uitgenodigd maar verder kan ik niets verklappen. Op de tekening verwelkom ik de prinsessen. Het liefst teken ik koninginnen maar het is een prinsessenfeest. Ons huis hebben we voor één dag omgetoverd tot een echt paleis!

Eigen prinsessenverhaal en eigen tekening van Charlotte van Staveren

(nèt 6 jaar geworden)

Alie

Alie vond de natuur mooi

Het was beter dan de rotzooi

De regen was weg, hier en daar een wolkje mist

Ze rook de geur van bomen, en een geur van gist

Het tikken van water dat tegen de sloot ketst

Het dauwdruppeltje dat van blaadje naar blad petst

Iedereen was weer blij

De regen was voorbij

En alles zag er nieuw uit, zo schoon

En alle vogeltjes hadden een toon

En de kikkers kwaakten luid

En de slak ging zijn huis uit

Alie: je hebt gelijk

Alie is mijn hond, een jachttekkel.

Eigen gedicht van Flora de Greef, 9 jaar, uit Tietjerk

Een vogel in de tuin

Ik heb een vogel in de tuin

Een hele mooie

Een mooie vogel

Een vogel met een kruin

Ik heb een vogel in de tuin

Eigen vogelgedicht en tekening van Mila de Vries, 7 jaar, uit Wolfheze

Kruiden

Ik maak een vers.

Ik eet tuinkers.

Een kruidenmuseum,

met een dag jubileum.

Ik vind het fijn,

in het kruidenmagazijn.

Een snufje dit, een snufje dat,

eens wat anders dan patat.

Ik hou van kruiden,

en de klokken luiden.

En dan val ik weer in bed,

en mijn broertje doet van retteketet.

Eigen kruidengedicht van Timo Nijssen, 8 jaar, uit Breda