Zedendelinquent 1

Wat een onherstelbare schade heeft het ontvoerde meisje Wei-Wei opgelopen. En zo onnodig, zo zinloos, zo onverantwoordelijk. Wanneer houden we op dit soort mannen te vertroetelen en te verdedigen? Het is niet langer relevant wat zijn verhaal is, hij heeft een jong leven onherstelbaar beschadigd en dat was niet nodig geweest. Geen enkel argument kan goedpraten wat er gebeurd is.

Met een zedendelinquent moet je niet gaan experimenteren en hopen op beterschap, dat gebeurt niet. Vroeg of laat gaat het mis.

Beweringen dat dat niet zo is, worden op geen enkele manier door cijfers ondersteund.

Er worden onaanvaardbare risico's genomen op deze manier en dat is deze week weer schrijnend duidelijk geworden. Iedere kans op recidivisme bij een pleger van een zedenmisdrijf, hoe klein ook, is onacceptabel. Als we dat niet kunnen garanderen, zullen we moeten constateren dat we niet in staat zijn deze mensen daadwerkelijk te behandelen. Misschien wordt het tijd om zedendelinquenten strafrechtelijk aan te pakken en hen voorgoed op te sluiten i.p.v. het als een ziekte te beschouwen met de illusie dat die te genezen valt.

De tijd van goedgelovigheid is voorbij.

    • H.C. Lichtenbeld