Voorkeur Muziek

Young Heart Attack

Groepen die zo schaamteloos ouderwets rocken als Young Heart Attack schijnen dat niet meer te mogen zonder ironie. Onzin, vindt het zestal uit Austin Texas, wij houden oprecht van AC/DC en Led Zeppelin en dat zullen we de wereld laten merken. De leadvocalen worden gedeeld door gitarist Chris Hodge en zangeres Jennifer Stephen en daarom wordt Young Heart Attack wel omschreven als 'AC/DC jamming with the Supremes'. Stephens vat YHA's simplisme bondig samen: 'We're not Beethoven.'

28 mei Paradiso, Amsterdam res 020-6264521.

Aqua Musica

Historische schepen in de Museumhaven Amsterdam zijn in het Pinksterweekend van 28, 29 en 30 mei speeltoneel voor het nautisch muziekweekend Aqua Musica. Het festival telt 55 concerten, waaronder een drijf-in-concert op het nieuwe muziekschip Cecilia, dat een orgel met 65 bourdonpijpen en 20 carillonklokken bevat. Opera Buffa brengt op 29 en 30 mei de opera Terremoto, Farfaletta & Lirone van Francesco Conti.

28, 29 en 30 mei Museumhaven Amsterdam.

Inl. www.aqua-musica.nl of 020-6939093.

Ed Spanjaard

Bij het Residentie Orkest leidt dirigent Ed Spanjaard 28 mei een programma met het Eerste pianoconcert van Brahms en de Vijfde symfonie van Tsjaikovski. Twee weken geleden leidde Spanjaard bij het Concertgebouworkest als invaller met groot succes al een avontuurlijke uitvoering van diezelfde Vijfde en inspireerde toen tot originele details en een verfijnde sonoriteit. Solist in het Eerste pianoconcert van Brahms is pianist Boris Berezovski.

28 mei 20u15 het Concertgebouw, res 020-6718345.