Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Stadion van ADO jaar later gereed

Het nieuwe stadion van voetbalclub ADO Den Haag kan pas voor het seizoen 2006-2007 in gebruik worden genomen, een jaar later dan gepland. De extra kosten kunnen oplopen tot twee miljoen euro en komen voor rekening van de gemeente. Dat blijkt uit een brief die het college van burgemeester en wethouders heeft gestuurd aan de gemeenteraad. De vertraging ontstaat doordat er alsnog een zogeheten Milieu Effect Rapportage (MER) moet worden opgesteld voor het stadion en het omliggende gebied. De gemeente ging er vanuit dat dit niet nodig was, totdat ze onlangs door de rechter werd teruggefloten.