Sluiter verbaast

Tot zijn eigen verbazing staat Raemon Sluiter morgen in de derde ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen. Daarin treedt de 26-jarige Rotterdammer aan tegen voormalige kampioen Carlos Moyá, die maandag John van Lottum uitschakelde.

Sluiter onderhoudt een haat-liefdeverhouding met gravel. Al bewees de nummer 82 van de wereld gisteren dat hij wel degelijk uit de voeten kan op de door hem zo lang verfoeide ondergrond. Door stug vast te houden aan het tactische strijdplan (,,Heel veel variëren en afwisselen'') dat hij vooraf opstelde met trainer-coach Hugo Ekker won hij van de solide Dominik Hrbaty uit Slowakije: 6-4, 6-4, 3-6 en 7-6.

Maandag al brak Sluiter de ban. Na drie jaar op rij in de eerste ronde te zijn uitgeschakeld won hij ten koste van qualifier Ricardo Mello uit Brazilië zijn eerste partij op het gemalen baksteen van Roland Garros. Maar om nu plotseling victorie te kraaien en te spreken van `een geslaagd gravelseizoen'? Sluiter niet gezien. ,,Het is hooguit `een goed Parijs', meer niet.'' Tegen Moyá zal hij nog meer durf moeten tonen dan hij gisteren al deed.

Martin Verkerk en John van Lottum bereikten gisteren de tweede ronde van het dubbelspel. Het Nederlandse koppel versloeg het Marokkaans-Israëlische koppel Hicham Arazi/Harel Levy met 4-6, 6-3 en 6-4. Verkerk en Van Lottum proberen in Parijs plaatsing af te dwingen voor de Olympische Spelen van komende zomer in Athene. Daarvoor is een plaats in de kwartfinale vereist. Verkerk is in het enkelspel al zeker van `Athene', doordat hij vorig jaar de finale bereikte op Roland Garros.