Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Entertainment

EN VERDER

Dunya Festival

In het Park bij de Euromast in Rotterdam wordt op 30 mei de 27ste editie van het multiculturele Dunya Festival gehouden. Dunya biedt een internationaal muziekprogramma op vier podia (o.a. Tashas World, Bonga, Go Lem System, Clotaire K, Gnawa Impulse), een kinderterrein en een café met discussies, interviews en muziek. Poëzie en verhalenvertellers zijn te vinden in Poetry Park, met o.a. Huub van der Lubbe. Een speciaal programma is gewijd aan de Chileense schrijver Pablo Neruda. Het festival is gratis.

Dunya Festival, in het Park bij de Euromast, Rotterdam, zo 30 mei vanaf 13u tot de vroege avond. Inl. www.dunyafestival.nl

Kunst in Kerken

Ontmoetingen/Begegnungen heet het eerste grensoverschrijdende tentoonstellingsproject van `Kunst in Kerken'. Dertien Duitse en Nederlandse beeldende kunstenaars exposeren t/m 27 juni in hun buurland in historische kerken rond de zustersteden Aurich en Appingedam. De exposities zijn gedurende zes weekeinden gratis toegankelijk. Het evenement is een initiatief van de stichtingen Circuit en Oude Groninger Kerken.

Bij de exposities verschijnt een catalogus met een routekaart, beschrijvingen van de geëxposeerde werken en van de kerken. Inl 050-3604265 (ma en di) of www.stichtingcircuit.nl en www.ontmoetingen.org

Ruigoord

Op 29, 30 en 31 mei staat het dorp Ruigoord bij Amsterdam in het teken van poëzie en muziek tijdens het jaarlijkse literaire evenement Vurige Tongen. Overal hangen teksten en er wordt gezongen, gefluisterd, geprovoceerd en gedebatteerd. Ook zijn er verschillende exposities, kindervoorstellingen en workshops.

Prijzen: za €15 (voor 3 dagen), zo €10 (2 dagen), ma €5. www.ruigoord.nl

Kasteel

Op tweede pinksterdag (ma 31 mei) doet Kasteel Dussen weer mee aan de Brabantse Kastelendag en opent dan zijn poorten voor jong en oud. Water staat dit jaar centraal. Tijdens de rondleidingen wordt aandacht besteed aan de overstromingen die het 14de-eeuwse kasteel bedreigd hebben: van de Elizabethvloed in 1421 tot de februariramp in 1953. Buiten is een middeleeuwse markt.

Kasteel Dussen, Dussen. Entree €4 (volw), €2 (kinderen 4 t/m 12 jr), incl. rondleiding. Eerste rondleiding 11u, laatste 16u30. Inf. www.kasteel-dussen.nl

Duivelshof

Vereniging Natuurmonumenten begint op zondag 30 mei 14u een excursie van twee uur in het natuurgebied Duivelshof bij Losser. Vertrekpunt is de parkeerplaats Duivelshof aan de Losserstraat tussen Losser en De Lutte.

Aanmelding vooraf niet nodig. Deelname: leden Natuurmonumenten €4, niet-leden €7,-, kinderen t/m 12 jr €2. Inl www.natuurmonumenten.nl