Verhuizen voor liftenbouwer

Noud Veeger (43) is gewend geraakt aan verhuizen voor zijn werk. Van Engeland, waar hij tot voor kort het Britse filiaal van de Finse liftenbouwer Kone leidde, verhuist hij deze zomer naar Finland, waar hij is benoemd in de raad van bestuur van Kone. Eerder werkte hij in Zuid-Amerika voor een Nederlandse chemische distributeur. ,,Ik ben via de chemische distributie bij een technische groothandel terechtgekomen die ook aan de bouwsector leverde. En via de bouw kwam ik in de liften- en roltrappenbranche terecht'', beschrijft Veeger in het kort zijn carrièrepad. Binnen de raad van bestuur wordt Veeger verantwoordelijk voor alle nieuwbouwactiviteiten. ,,Daaronder vallen zowel de fabrieken waar wij de liften bouwen als alle verkooporganisaties.'' Een liftenbouwer verkoopt anno 2004 niet alleen een nieuwe lift, maar ook de onderhoudscontracten die daaraan vastzitten. ,,Onze klanten kopen niet alleen liften en roltrappen, maar ook de garantie dat ze daar geen omkijken naar hebben.''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot