Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Defensie

Nog geen koop VS tankvliegtuigen

De Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld heeft de beslissing uitgesteld om voor 23 miljard dollar (19 miljard euro) honderd tankvliegtuigen te leasen en te kopen van Boeing. Hij wil wachten totdat verdere studies in november zijn afgerond. Rumsfeld kwam tot zijn besluit nadat het wetenschappelijke adviesorgaan van het ministerie van Defensie heeft geconcludeerd dat ook andere alternatieven moeten worden bekeken. Er zou geen materiële en financiële grond zijn om nu de huidige vloot van KC-135 tankvliegtuigen te vervangen.