Hoofd van de raambekleding

Blydenstein-Willink heeft Aart Jan Vos (40) benoemd tot directievoorzitter. De beursgenoteerde producent van binnenzonwering uit Eibergen heeft een turbulent jaar achter de rug. Een overnamepoging door Luxaflexproducent Hunter Douglas mislukte, de verliesgevende textieldrukdochter Lakatex werd verkocht en andere activiteiten werden gestaakt. ,,Er is nu een in de kern gezond bedrijf met groeimogelijkheden overgebleven'', zegt Vos, die interim-bestuurder Michiel van Doornik (53) opvolgt. ,,Wat niet betekent dat ik in een gespreid bedje terecht ben gekomen. De binnenzonwering is geen gemakkelijke markt.'' Blydenstein-Willink richt zich met het merk Verosol op de nichemarkt van licht- en klimaatregelende raambekleding. Vos werkte de laatste vijf jaar als consultant voor McKinsey en Hal Investment. Hij ziet zijn nieuwe functie niet als iets tijdelijks. ,,Ik verhuis voor deze baan naar het oosten van het land, dat zou ik niet doen als ik maar een paar jaar zou willen blijven.''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot