Heracles nu al vijf punten voor, V'dam degradeert

Na bijna twintig jaar maakt voetbalclub Heracles uit Almelo een goede kans terug te keren in de eredivisie. De ploeg van trainer Verbeek, die volgend seizoen coach van Heerenveen is, won gisteren in groep B ook de derde wedstrijd in de nacompetitie. De Graafschap leed in Almelo een 2-0 nederlaag en moet komende vrijdag de thuiswedstrijd tegen Heracles winnen om nog in aanmerking te komen voor promotie. Heracles heeft vijf punten voorsprong op De Graafschap én Excelsior, dat met 2-1 won van Volendam. De puntloze eredivisieclub kan degradatie niet meer ontlopen.

In groep A leed eredivisieclub Vitesse het eerste puntenverlies. De Arnhemmers verspeelden bij Helmond Sport een 2-0 voorsprong. De Brabanders maakten gisteravond in blessuretijd gelijk: 2-2. Sparta behield nog een kans op promotie door in Venlo VVV met 2-0 te verslaan. Sparta heeft drie punten achterstand op Vitesse. VVV staat op vier punten van de koploper in de poule.