Expanderende railadviseur

Holland Railconsult, het voormalige ingenieursbureau van de Nederlandse Spoorwegen, heeft Frans Kleipool (54) benoemd tot financieel directeur. Kleipool gaat zich behalve met financiën bezighouden met de internationalisering van het project- en adviesbureau voor railtransport. ,,We zijn nu nog vooral in Nederland actief, maar we willen onze in Nederland opgebouwde expertise ook in de rest van Europa inzetten.'' Sinds 1 januari heeft Holland Railconsult kantoren in Duitsland en Polen. ,,We hebben ook middelen beschikbaar voor overnames'', zegt Kleipool, die in vorige functies bij automatiseerder Getronics en salarisadministrateur Raet ervaring opdeed met internationale overnames. ,,Landen als Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de nieuwe EU-toetreders staan aan de vooravond van grote investeringen in nieuwe spoorwegen. Daar hopen we van te profiteren.'' Kleipool is zelf pas sinds zijn nieuwe functie een fervent treinreiziger. ,,Hiervoor zat ik elke dag twee uur in de auto, nu spoor ik comfortabel in twintig minuten naar mijn werk.''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot