Arcadis saneert leger VS

Arcadis heeft opnieuw een contract verworven voor bodemsanering van Amerikaanse legerplaatsen. Het gaat om een bedrag van 200 miljoen dollar (170 miljoen euro), waarvoor het leger een aantal bases wil saneren. Arcadis concurreert met twee andere bedrijven om zoveel mogelijk opdrachten te verwerven binnen dat bedrag van 200 miljoen dollar. De Amersfoortse adviseurs en ingenieurs hebben een speciaal programma ontwikkeld voor sanering tegen een vaste prijs, waarbij de risico's worden afgedekt door een verzekering.

Het programma heeft succes bij Amerikaanse overheidsdiensten. Met het Amerikaanse ministerie van Milieu sloot Arcadis onlangs een contract voor 53 miljoen euro. Verder wordt onder leiding van de ingenieurs een terrein van de ruimtevaartorganisatie NASA voor bijna 5 miljoen schoongemaakt alsmede drie militaire bases voor 85 miljoen.

Trailerbouwer Broshuis in Kampen heeft een opdracht binnengehaald van het Britse leger voor de levering van 75 diepladers, ter waarde van ongeveer 5 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De diepladers moeten voor april volgend jaar klaar zijn. Ze zijn bedoeld voor het transport van pantservoertuigen. De opleggers worden in Kampen ontwikkeld en geproduceerd.