`Acteurs `Harry Potter' worden te oud voor hun rol'

Het is onvermijdelijk dat de hoofdrolspelers uit de filmserie Harry Potter in latere delen vervangen zullen worden. Dat heeft de producent van de Harry Potter films, David Heyman, gisteren in de New York Post gezegd. ,,Er komt een moment dat een, twee of alledrie de acteurs worden vervangen'', zei Heyman, verwijzend naar Daniel Radcliffe (die Harry Potter speelt), Rupert Grint (Ron Wemel) en Emma Watson (Hermelien Griffel). ,,Ik weet alleen nog niet wanneer. Het kan in het vijfde, het zesde of zevende deel van de reeks zijn.''

Volgende week komt in Nederland deel drie in de bioscoop, Harry Potter and the Prisoner of Azbakan. Voor deel vier, Harry Potter and the Goblet of Fire, worden nu opnamen gemaakt - met alledrie de hoofdrollen nog bezet door de acteurs die de reeks in 2001 openden met de film Harry Potter and the Sorcerer's Stone. Radcliffe is nu vijftien jaar oud, twee jaar ouder dan Harry Potter. Geen van drie jonge acteurs heeft nog getekend voor het geplande deel vijf, Harry Potter and the Order of the Phenix (De orde van de feniks). Voor de delen zes en zeven moet schrijfster J.K. Rowling nog de boeken schrijven.