Aan het hoofd van twee havens

De havens van Terneuzen en Vlissingen, die sinds 1998 samen Zeeland Seaports vormen, hebben Hans van der Hart (52) als nieuwe directeur. Van der Hart was sinds vorig jaar al waarnemer. ,,Opereren op het snijvlak van publiek en privaat'' is wat hem het meest aantrekt aan het werken voor het havenbedrijf. ,,Je moet gevoel hebben voor politieke verhoudingen.'' Zeeland Seaports fungeert volgens Van der Hart, die al sinds 1983 in de Zeeuwse haven werkt, als ,,trekpaard'' van de Zeeuwse economie. Zeeland Seaports werkt nauw samen met de Rotterdamse haven in de Exploitatiemaatschappij Schelde Maas, waar Van der Hart ook directeur van is. De Zeeuwse havens zijn beslist geen voorportaal van de haven van Antwerpen, benadrukt hij. ,,De eerste haven die je vanaf de Noordzee tegenkomt is Vlissingen. Wij liggen veel beter dan Antwerpen.''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot