Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over neurochirurgen die door het kunstmatig toedienen van stroomstootjes in kunnen grijpen in het menselijk gedrag. Verder de komst van een Europees arrestatiebevel en de vraag of de hoge commissaris voor de vluchtelingen Ruud Lubbers `echt' ziek is. Ned.2, 18.20-19.10u.

Vermist internationaal. Ter gelegenheid van de internationale dag van de vermiste kinderen aandacht voor de vaak uitzichtloze situatie van achterblijvers van kinderen die ontvoerd zijn door één van hun ouders. Het programma slaagde erin een moeder na vier jaar in Iran in contact te brengen haar zoontje, dat als peuter door zijn vader werd ontvoerd. Ned.2, 21.23-21.55u.

Nova. Onder meer aandacht voor de tandartsenpraktijk van oliehandelaar Frans van Loenen in Almere en de tandartsen die hem van oneigenlijke praktijken betichten. Twaalf tandartsen willen hem via een kort geding dwingen tot uitbetaling van achterstallige bonussen, vakantiegeld en overuren van in totaal ruim 200.000 euro. Met een reactie van Van Loenen. Ned.3, 22.20-23.07u.

DOCUMENTAIRE

Andere tijden. Aandacht voor de Vietnamese bootvluchtelingen die 23 juni 1979 na het zinken van hun bootje aan boord van het Nederlandse boorschip Neddrill 2 in de Zuid-Chinese Zee werden genomen. Tachtig bootvluchtelingen verdronken. Ned.3, 20.57-21.30u.

Hoge bomen: Joop den Uyl. Zie tv-vooraf. Ned.1, 21.05-21.50u.

Het internaat. Eerste deel van een serie over pubers die opgroeien in een internaat. Vanavond legt Paul, de eigenaar van het internaat de Vliethoeve, de strenge huisregels uit. Ned.2, 21.55-22.30u.

S21, The Khmer Rouge Killing Machine. Documentaire van Rithy Panh uit 2002 over de ongeveer twee miljoen mensen die van 1975 tot 1979 in Cambodja omkwamen bij de grote zuiveringsacties van het bewind van Pol Pots Rode Khmer. Ned.3, 23.48-00.53u.

PRAATPROGRAMMA

TV3. Hoofdgast is Gerard Timmer, directeur van de jongerenomroep BNN over oprichter Bart de Graaf en het zorgwekkende ledental. BNN. Ned.3, 19.30-20.00u.

Het elfde uur. Gesprek met oud-politicus Paul Rosenmöller over zijn nieuwe programma Spraakmakende Zaken en of het presentatorschap voor de IKON hem bevalt. Verder de gehandicapte AD-columniste Annemarie Postma over de manier hoe gehandicapten kunnen bijdragen aan hun eigen emancipatie. Ned.1, 21.50-22.35u.

CONSUMENT

Keuringsdienst van waarde. In dit kritisch-hilarische consumentenprogramma aandacht voor huisdiermaaltijden van Sheba, Whiskas, Pedigree, Felix, Chappi en Kitekat. Wie maakt toch die maaltijden? Ned.3, 21.30-22.00u.

FILM

The Money Pit (Richard Benjamin, 1986, VS). Teleurstellende remake van klassieke verbouwingskomedie Mr. Blandings Builds His Dreamhouse (1948). Tom Hanks en Shelley Long kopen landhuis dat een krot blijkt. Restauratie en jaloezie op gemeenschappelijke vriend Alexander Godunov leiden tot huwelijkscrisis. RTL5, 20.30-22.10u., met reclame.

Dante's Peak (Roger Donaldson, 1997, VS). Scenario wringt zich in rare bochten om spanning te genereren in aardige rampenfilm met spectaculair in beeld gebrachte lavastromen, asregens en aardbevingen. Vulkanoloog Pierce Brosnan waarschuwt voor uitbarsting in stadje in de staat Washington. Net als in Jaws willen autoriteiten geen paniek zaaien. Veronica, 20.30-22.30u., met reclame.

All the Little Animals (Jeremy Thomas, 1998, Engeland). Regiedebuut van producent Thomas is een modern sprookje over een verstandelijk gehandicapt jochie (Christian Bale) en een excentrieke dierenliefhebber (John Hurt). Nogal voorspelbaar. BBC2, 0.50-3.00u.

RADIO

De avonden. Schrijvers, zangers, dichters en presentatoren zingen onder begeleiding van het Music Hall Orkest klassiekers van The Beatles, Talking Heads en Monotones. Met o.a. Wim De Bie, Thomas Verbogt, De Woorddansers en Fay Lovsky. In het tweede uur een gesprek met Liesbeth Koenen en Rik Smits, auteurs van Handboek Nederlands. En muziek uit Brazilië. 747AM, 21.02-23.00U,

Dubbel-O. In dit opvoedings- en opleidingprogramma aandacht voor tweelingen en ouderschapsverlof dat je maar voor één kind krijgt. Onder meer een gesprek met Anjo Geluk, één van de schrijfsters van Het Tweelingenboek. Morgen, 747AM, 11.30-12.00u.