Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Resultaat Marks & Spencer loopt op

Bij het Britse warenhuisconcern Marks & Spencer is het resultaat vóór belastingen en bijzondere posten in het eind maart afgesloten boekjaar gestegen van 759,5 miljoen tot 805 miljoen pond sterling (1,19 miljard euro). De omzet nam toe van 8,02 miljard tot 8,3 miljard pond. Dat meldde topman Luc Vandevelde, die binnenkort bij het concern vertrekt, gisteren. Over de omzet toonde hij zich niet tevreden. Er is nog geen opvolger voor Vandevelde. Hij stapt op omdat hij zijn functie niet langer kan combineren met zijn andere activiteiten.