`Radiozender voor jonge allochtonen mag niet'

Het Commissariaat voor de Media vindt dat de Publieke Omroep moet stoppen met het publieke kabelstation Colorful Radio. Deze radiozender voor allochtone jongeren heeft volgens het Commissariaat een te algemeen karakter. Bovendien is het een taak van álle publieke radiozenders om voor minderheden te programmeren. Het onderbrengen van programma's voor minderheden in een apart station kan een verschraling opleveren in het totale aanbod, schrijft het commissariaat vandaag in een verklaring. Publieke Omroep gaat bezwaar aantekenen tegen het besluit. Colorful Radio werd eind vorig jaar overgenomen van zakenman Erik de Vlieger. ,,Er staat veel op het spel'', zegt een woordvoerder van Publieke Omroep. ,,Blijkbaar hebben wij nog niet voldoende duidelijk kunnen maken wat we met Colorful willen.''