Beschieting grens Chili

De spanning tussen Chili en Bolivia is opgelopen na een schietincident aan de grens. Daarbij is één gewonde gevallen en zijn vier Boliviaanse politieagenten gearresteerd door Chili, zo melden media uit beide landen.

Volgens de Chileense minister van Binnenlandse Zaken zijn de Bolivianen de grens overgestoken om op Chileens grondgebied vrachtwagens te inspecteren. Onduidelijk is waarom.

De twee landen hebben een langdurig conflict. Bolivia, dat zijn enige toegang tot de Grote Oceaan in 1879 verspeelde na een oorlog met Chili, eist van het buurland een zeehaven. De twee landen onderhouden al 25 jaar geen formele diplomatieke relaties meer naar aanleiding van deze kwestie. In oktober vorig jaar wierpen de Bolivianen de regering omver toen deze voorstelde gas te exporteren via Chili.