Atlete Jones zou betrokken zijn bij dopingaffaire VS

Het Amerikaanse antidopingbureau (Usada) heeft bewijs dat atlete Marion Jones betrokken is bij het dopingschandaal in de Verenigde Staten. Dat heeft advocaat Joseph Burton van de vijfvoudig olympisch kampioene na een onderhoud met officials van de Usada, gisteren in Colorado Springs, tegenover The New York Times toegegeven. Volgens Burton is het bewijs zo summier dat geen sprake kan zijn van strafvervolging of uitsluiting voor de Zomerspelen in Athene, in augustus. In federaal onderzoek naar het Californische bedrijf Balco, de leverancier van voedingssupplementen én verboden prestatiebevorderende middelen zoals de nieuwe designdrug THG, dook de naam van Jones op. Volgens Usada kan het bewijs aanleiding vormen haar te schorsen voor de Zomerspelen.