`Parijs': Ferrero onzeker

Titelverdediger Juan Carlos Ferrero beslist pas vandaag of hij morgen begint aan de Open Franse tenniskampioenschappen. De als vierde geplaatste Spanjaard heeft last van een rib- en een polsblessure, en trok zich eerder deze maand al terug bij het graveltoernooi van Hamburg.

,,Minder dan vijftig procent'', zo schatte Ferrero gisteren de kans in dat hij morgen aantreedt voor zijn partij tegen de Duitser Tommy Haas. Anders dan een jaar geleden kende de ongekroonde koning van het gravel een belabberde aanloop naar het grandslamtoernooi. Waterpokken hielden hem een maand lang aan de kant, waarna hij een ongelukkige rentree maakte bij het graveltoernooi van Monaco. Kort na zijn uitschakeling in het prinsdom kneusde hij zijn ribben na een val tijdens een trainingssessie.

Ferrero (24) woonde zaterdag in Madrid het sprookjeshuwelijk bij van de Spaanse kroonprins Felipe van Bourbon en ex-nieuwslezeres Letizia Ortíz. Gisterochtend arriveerde hij in Parijs, waar de titelhouder met een pijnlijke grimas een training afwerkte onder leiding van zijn coach Antonio Martínez. ,,Elke klap deed pijn'', zei de laatste na afloop.

Ook titelverdedigster Justine Henin-Hardenne, kende een beroerde voorbereiding. De als eerste geplaatste Waalse, nummer één van de wereld, kwam de afgelopen zes weken niet in actie wegens een virusinfectie. Gisteren verklaarde ze weer fit te zijn, vandaag versloeg ze ondanks een gebrek aan ritme de Franse veterane Sandrine Testud: 6-4 en 6-4.

Martin Verkerk, vorig jaar verliezend finalist op Roland Garros, speelt morgen tegen de relatief onbekende Fransman Julien Boutter, met een wildcard toegelaten tot het toernooi. Verkerk beseft dat hij voor een vrijwel onmogelijke opgave staat in het Bois de Boulogne. Een herhaling van de stunt van vorig jaar, toen hij bijna vanuit het niets en mede dankzij 124 aces doordrong tot de eindstrijd, acht hij nagenoeg uitgesloten. ,,Ook al ben ik bezig aan de beste periode uit mijn tenniscarrière'', zei hij vorige week tijdens de World Team Cup in Düsseldorf.