Opnieuw zege voor Vitesse

Vitesse heeft in de nacompetitie ook de tweede wedstrijd gewonnen. Na de 5-0 zege op VVV Venlo ligt de Arnhemse ploeg, mede door het 2-2 gelijkspel van Sparta bij Helmond Sport, goed op koers voor prolongatie van het verblijf in de eredivisie. Voor Volendam, dat na de afstraffing door Heracles (4-0) op eigen veld met 1-0 verloor van De Graafschap, komt degradatie naar de eerste divisie dichterbij.

Anders dan in de eredivisie gaat scoren Vitesse nu wel gemakkelijk af. Janssen opende zaterdag kort voor de rust de score waarmee de weerstand van VVV, dat woensdagavond Helmond Sport nog met 6-0 vernederde, was gebroken. De ploeg van coach Dusseldorp werd nu zelf opgerold. Vitesse creëerde na rust talrijke kansen, waarvan Rankovic, Amoah, Hofs en invaller Schaars er vier benutten.

,,Het gaat ons nu voor de wind en dat willen we graag nog even volhouden'', zei Vitesse-coach Sturing die ,,zeer tevreden'' was met het gelijkspel in Helmond. Sturing benadrukte dat de nacompetitie nog lang niet gespeeld is. ,,Al hebben we het nu eindelijk in eigen hand'', constateerde een opgeluchte Sturing na de thuiszege.

Zijn collega Steur van Volendam kan degradatie in theorie nog ontlopen, maar dat wordt een lastige klus. Steur stelde na de tweede nederlaag vast dat zijn ploeg de zes punten achterstand op koploper Heracles ,,niet zomaar'' kan goedmaken. ,,Mijn jongens zijn enorm aangeslagen. Ze zitten er helemaal doorheen. En dinsdag moeten ze al weer aan de bak'', blikte Steur vooruit op het cruciale treffen met Excelsior in Rotterdam.

In poule B heeft Heracles de beste papieren. De club uit Almelo vervolgde het goede optreden tegen Volendam met een zege bij Excelsior. Roelofsen besliste het duel in de tweede helft. Morgen treft de ploeg van de naar Heerenveen vertrekkende coach Verbeek op eigen veld concurrent De Graafschap, dat na de winst tegen Volendam op twee punten volgt.