Prinselijk paar begint rechtszaak tegen SBS6

Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima beginnen een bodemprocedure tegen SBS6 wegens uitzending van gestolen filmbeelden van hun dochter, prinses Amalia. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gisteren bekendgemaakt. De beelden van Amalia verschenen vorige week op internet. SBS6 zond ze uit ondanks waarschuwingen van de RVD. De rechter moet nu bepalen of de gestolen filmbeelden mochten worden getoond. Verder eisen Willem-Alexander en Máxima dat het filmpje nooit meer wordt uitgezonden. ,,Het is een principezaak'', aldus de RVD. De televisiezender zegde al toe de beelden niet opnieuw te gebruiken, tenzij daar een actuele aanleiding voor is. In Argentinië bereidt een Argentijnse advocaat ook een civiele procedure voor tegen de televisiezender en internetpagina die de beelden als eerste toonden. Ook is aangifte gedaan van de diefstal van de digitale camera. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn erg bezorgd om de privacy van hun gezin en vrezen exploitatie van hun kind.