Maak een tweede lijst: Grootste Nederlandse

Het verheugt de Nederlandse Vereniging voor Vrouwenbelangen bijzonder dat Wouter van Oorschot op de Opiniepagina van 7 mei de onevenwichtigheid van de lijst `De Grootste Nederlander aller tijden' aan de kaak stelt. Deze onevenwichtigheid begint al bij het raadplegen van de sub- en superdeskundigen: de redacties buiten beschouwing gelaten, bestaat deze lijst uit 30 mannen en 7 vrouwen! Het argument: we kunnen geen geschikte vrouwen vinden, wordt ontkracht door de door Wouter genoemde vrouwen, waaraan wij nog kunnen toevoegen: Wilhelmina Drukker, Henriëtte Roland Holst, Hedy d'Ancona, Andreas Burnier, Marga Bruijn Hundt, Evelyn Herfkens, Anja Meulenbelt, Thea Beckman, Rita Naloop, Selma Sevenhuijsen, Gloria Wekker, Janneke Plantenga, Renate Dorrestein, enz enz. Misschien kan de KRO verder kijken dan zijn neus lang is, want onze bevolking bestaat ook uit 50 procent vrouwen. Wij sluiten ons graag aan bij het advies om de vijf stemmen op Belle of, wat ons betreft, op één van de andere vrouwen uit te brengen, vergelijkbaar met voorkeurstemmen in de politiek. Of, misschien nog beter, er komt een tweede lijst: de Grootste Nederlandse aller tijden.

    • Marguerite Berghauser Pont
    • Bestuur van Vrouwenbelangen