Jongens verdacht van roofmoord

De politie in Zuid-Limburg heeft gisteren twee jongens van vijftien en zeventien jaar uit Brunssum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 77-jarige invalide Arnold Vink. De jongens zijn in verzekering gesteld, aldus de politie Limburg Zuid. De bejaarde man werd op 10 maart dood aangetroffen in zijn woning aan de De Ruyterstraat in Brunssum.

De jongens zijn opgepakt na tips van getuigen die zich onder meer meldden naar aanleiding van het programma De Gouden Tip van de Limburgse omroep L1, waarin de politie vroeg om tips van kijkers. Justitie in Maastricht had een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor tips die zouden leiden tot de opheldering van de moord. Dat tipgeld is nog niet uitgekeerd, aldus de persofficier van justitie in Maastricht, A. Rogier. Over de toedracht tot de moord wilde zij gisteren nog geen nadere toelichting verschaffen.

In de woningen van beide verdachten is huiszoeking gedaan. Volgens de persofficier hebben beide jongens goederen gestolen uit de woning van het slachtoffer. Daarbij kwam de man om het leven. Wat zich daarbij precies heeft afgespeeld wil de persofficier niet zeggen.