Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Dysseldonk

Terwijl het westen van het land druk lijdt aan de waan van de dag spelen in Brabant en Limburg groepen zonder veel poeha maar met des te meer bezieling. Niet dat dit altijd succes heeft: zo zijn de Smalltown Romeos, toch een van de betere Nederlandse popgroepen, onlangs ter ziele gegaan. Zanger/gitarist Eric van Dijsseldonk van die groep schreef alle nummers op 33 1/3 in z'n eentje, en voert ze hier uit met ondersteuning van mede-Romeo Gabriël Peeters en een handvol anderen.

Het is even wennen, ook voor Dijsseldonk zelf, die duidelijk nog gewend is om hard te zingen, en in dit voornamelijk akoestische werk hier en daar klinkt alsof hij niet al te zeker van zijn zaak is. Dat kan echter ook z'n charme hebben. In bijvoorbeeld `Bright & Blue' en `Bad Time' lukt het prima. Gespeeld in kleine bezetting, met een ontspannen feel, en een mooi evenwicht tussen intimiteit en lyriek. `Lullaby in B' doet in melodielijn wat aan een rustig nummer van Crowded House denken, maar voor iemand die in staat is tot zo'n prachtig nummer als `So Long Girl, Goodbye' is dat alleen maar een compliment.

33 1/3

Inbetweens Records IRCD 022