D&G in PC

Afgelopen woensdag opende het modemerk Dolce & Gabbana een D&G winkel in de PC Hooftstraat in Amsterdam. Jetty Ferwerda en Peter Stigter (foto`s) waren er bij.

Dat er nog plaats is in de Amsterdamse PC Hooftstraat, na al die nieuwe winkels van afgelopen jaren Louis Vuitton, Gucci. Maar D&G, het jonge label van het Italiaanse modeduo Dolce & Gabbana, wist zich er nog tussen te persen op nummer 137. Afgelopen woensdag ging de drie verdieping tellende winkel, de enige in de Benelux, open. Er was een speciaal cocktailuurtje voor de pers, waarin vips zich tentoonstelden, alleen kwamen er maar bar weinig opdraven. En dat terwijl tout jong & wild & famous over kasten vol D&G beschikt als we de roddel – en celebritybladen moeten geloven. Daphne Dekkers liet even haar neus zien, weliswaar in een gebloemd zomerjurkje van een ander merk. Maar echte, bekende D&G-fans liepen er in het wild niet rond. Je herkent ze namelijk van een afstand. Vooral de vrouwen. D&G staat namelijk bekend om z'n sexkitten meets schoolgirl-mix, altijd sexy, altijd vrouwelijk, altijd jong en vaak met een behoorlijk retro- en feestgehalte. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ontwerpers hun inspiratie van de straat en uit het uitgaanscircuit halen én dat de goedkopere modeketens hun collecties zo graag imiteren. Zoals de ultrakorte Schotse rokjes van afgelopen najaar.

Toch treffen we verschillende mensen met kleding van het D&G-label of dat er iets van weg heeft. Zo draagt Justine, eindredacteur van Shownieuws, een zwarte, doorzichtige D&G top op een jeans. Ze kocht 'm in Londen en heeft wel meer kleding van het label in de kast, vooral blouses en jasjes. Ze zou graag een tas willen hebben, maar dan moet ze nog wel even doorsparen. Renate, vj bij TMF, paradeert speciaal voor de opening rond in een outfit uit de laaste voorjaarscollectie.

Ze heeft er duidelijk succes mee. ,,Wat ik leuk vind aan het merk is, dat het net iets brutaler en spannender is dan andere jonge merken,'' zegt ze. ,,Het is speels, kleurig en soms lichtelijk over the top. Je kunt niet in alles meteen over straat, maar voor tv is het perfect.''

Mannenkleding is er ook van D&G. Opvallend is de streetcredibility: veel kapotte jeans, vintage T-shirts, jasjes en sportswear. We spotten stylist Jaap Mark. Draagt hij soms iets van het merk? Bijna goed. Hij draagt Dolce & Gabbana, het paradepaardje zullen we maar zeggen. Zijn colbert, schoenen en vossenstaart zijn van het Italiaanse merk. ,,Ik heb nog pakken en vestjes van dit label. Ik koop de wat klassiekere stukken, die zijn tijdloos en gezien de prijs is dat wel zo prettig. Ik mix het met tweedehandskleding en andere merken.''

    • Jetty Ferwerda