Denise Jannah

Tal van Nederlandse gedichten lijken gemaakt om gezongen te worden. Zangeres Denise Jannah heeft met haar cd Gedicht Gezongen iets unieks verricht. Bij de vertolking van poëzie van M. Vasalis, Gerrit Komrij, Hans Andreus, Neeltje Maria Min, Frank Martinus Arion en enkele Surinaamse dichters heeft ze zich aan haar eigen devies gehouden: ,,Het gedicht moet ten alle tijde het gedicht blijven, en (mag) niet verloren gaan in een wirwar van te veel noten en muziek.'' De fijnzinnige zuiverheid van stem, taal en muziek zorgt voor prachtige liederen, nooit overdadig maar wel treffend muzikaal begeleid. Denise Jannah is ook de componist van de gezongen verzen. Haar stem heeft de juiste puurheid: intiem, dichtbij en met een overheersende sfeer van melancholie, getemperde blues en soms jazzy uitschieters. Het is aangrijpend hoe Jannah van Vasalis zingt over haar oude moeder: ,,Is het vandaag of gisteren?'' Of het schitterende lied over het welkom zijn in Suriname van Shrinivasi met klaaglijke gitaren en gelijkgestemd daarmee Jannahs subtiele zangstem.

Denise Jannah: Gedicht Gezongen. Plattèl Music, Heartselling, Hilversum. Inl.: www.denisejannah.com

    • Kester Freriks