CDA en VVD even groot in peiling

. Als nu verkiezingen zouden worden gehouden, zouden regeringsfracties CDA en VVD evenveel zetels halen, namelijk dertig. Dat blijkt uit een gisteravond gepresenteerde peiling van bureau Interview/NSS in opdracht van het televisieprogramma Nova. Momenteel heeft het CDA 44 zetels, de VVD 28. D66 zou volgens de peiling een zetel winnen en er zeven halen. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de kleinste regeringspartij in een peiling vooruitgang boekt. De PvdA blijft volgens de peiling winnen. Ze zou 47 zetels halen, een winst van vijf. Dat is een wat kleinere vooruitgang dan bij peilingen in de afgelopen weken. De SP haalt volgens Interview/NSS twaalf zetels (een winst van drie), GroenLinks elf (winst van drie), de LPF zes (verlies van twee), de ChristenUnie vijf (winst van twee). De SGP blijft op twee zetels steken.