Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Hockey

Winst hockeyers van Amsterdam

Amsterdam kan morgen voor eigen publiek de landstitel prolongeren, nadat de hockeyploeg van afzwaaiend trainer-coach Jim Irvine gisteren het eerste finaleduel won van en in Bloemendaal: 1-3. Topscorer David Mathews speelde slechts een kwartier mee bij Amsterdam, maar daarin nam de Engelsman twee rake strafcorners voor zijn rekening. Laren handhaafde zich in de hoofdklasse door het derde en beslissende promotie/degradatieduel tegen overgangsklasser HC Eindhoven in de verlenging te beslissen: 1-2.