Thomas Dekker een klasse apart

Thomas Dekker heeft de leiderstrui in Olympia's Tour stevig om de schouders getrokken door de individuele tijdrit over 27,5 kilometer in en rond Veendam met veel machtsvertoon te winnen. De renner van Rabobank overklaste de concurrenten. Hij zette de nummer twee – ploeggenoot Jukka Vastaranta – op 1.15. De nummer zeven gaf al meer dan twee minuten toe op de coureur uit Dirkshorn.

Dekker haalde zelf de schouders op over zijn prestatie. ,,Ik ben eigenlijk nog heel fris, het ging me ook heel gemakkelijk af. Ik zit momenteel duidelijk in een fase waarin alles lukt. Dat is voor een wielrenner een fantastisch gevoel.''

De klassementsaanvoerder had het in de door Arno Wallaard gewonnen ochtendetappe van Surhuisterveen naar Veendam zwaarder gehad. Aanvankelijk miste hij de eerste waaier met daarin een groot aantal concurrenten, maar hij wist in zijn eentje het gat dicht te rijden.

Niet alleen kwam de 19-jarige Noord-Hollander met de schrik vrij, hij heroverde ook de oranje leiderstrui op de Fin Vastaranta. Van een voorschot op de eindzege wilde het supertalent van Rabobank TT3, die vanaf volgend jaar bij de profs rijdt, niets weten. ,,Ik ben pas zeker van de winst als ik zondag in Buchten na afloop van de eerste rit weer die trui aan mag trekken. Je hebt vandaag gezien dat het in Olympia's Tour elke dag opletten is. Met mijn uitgangspositie is niets mis, dat is het enige wat ik wel kan beamen.''

De Sloveen Aldo Ino Ilesic won gisteren de zesde etappe, 229 kilometer lang, van Veendam naar Tiel.