Radijsmuizen

Rode knapperige radijzen zijn altijd een lekker fris knabbeltje voor bij de borrel. Maak eens wat radijsmuizen, dat is een aardige presentatie voor een oeroude smaak. Bereiding: was de radijzen, droog ze, snijd de steeltjes glad weg maar laat het worteluiteinde aan de radijs zitten; dat dunne worteltje fungeert als muizenstaartje. Snijd overlangs een heel dun plakje van het vruchtvlees af zodat de radijsmuis plat blijft liggen. Halveer het afgesneden plakje overlangs en gebruik deze twee stukjes voor de oortjes. Maak daartoe twee korte schuine sneetjes bovenop de denkbeeldige kop en druk daar de smalle stukjes radijs in. Druk een kruidnagel als neusje voorop de denkbeeldige kop van de muis – daar waar de steeltjes zijn weggesneden. Snijd uit een plak ijskoude boter piepkleine blokjes. Druk de muis op een blokje boter en leg het geheel op een platte schaal. Zet in het midden daarvan een eierdopje met zout of Fleur de Sel – dat smaakrijke Franse zeezout.

Zaterdag: Marokkaanse gehaktballetjes

    • Florine Boucher