Jean Pierre Rawie

Eind dit jaar wordt de verkiezing van een nieuwe Dichter des Vaderlands georganiseerd. Het Cultureel Supplement publiceert wekelijks een gedicht om de gedachten te bepalen.

NAAM

De kwintessens van je verzameld werk:

in een zorgvuldig onderhouden perk

kom je opeens een aantal regels tegen

en ziet je naam op een granieten zerk.

Uit: Jean Pierre Rawie, Geleende tijd (uitg. Bert Bakker, 1999)

De ironische romanticus Jean Pierre Rawie (Den Haag, 1951) eindigde bij de eerste verkiezingen voor het Dichterschap des Vaderlands bij de bovenste tien. Begonnen als sonnettenschrijver met een hang naar archaïsch taalgebruik en sombere onderwerpen (`Het meisje en de dood', 1979) ontwikkelde hij zich tot een dichter die zaken als ziekte, dood en vergetelheid verpakt in monter-melancholieke verzen. Onlangs verscheen bij Bert Bakker `Verzamelde verzen'. Meer informatie op www.kb.nl/dichters