Eigen nieuws

Konijn

Ik heet Stijn,

Het is een konijn.

Eigen dierennieuws en tekening van Stijn Burmanje, 7 jaar, Rotterdam

Kathedraal

Op vakantie mocht Nadine, mijn vriendinnetje, met ons mee. We hebben in een heel grote kerk (kathedraal) een heel mooi raam gezien en dat heb ik samen met Nadine getekend. Het was gemaakt van allemaal stukjes gekleurd glas. Het was heel mooi als de zon erop scheen.

Eigen kerknieuws van Nadine Schurmann en Florine Tielman, 7 jaar, uit Naarden

Hondenkussen

Weet je wat een kennel is?

Dat is een plek waar honden worden geboren. Toen we onze hond gingen halen uit de kennel, kwamen er een heleboel boxers naar buiten ons tegemoet. Toen kwam ineens een heel klein boxertje naar mij toegehuppeld! Ik vond hem lief en hij mij ook, want hij gaf hondenkussen op mijn neus. Deze moest het worden en hij werd het! We noemden hem Gijs, hij was heel bang in de auto terug en was misselijk. Dat is hij nog steeds als hij met ons mee gaat op reis. Gijs is mijn beste vriend geworden en vroeger klom ik altijd bij hem in zijn mand en we spelen altijd samen. Ook heb ik hem geleerd een poot te geven en hij kwijlt niet! Hij is heel nieuwsgierig en als ik mijn vissen aan het voeren ben komt hij er altijd met zijn grote snoet bij en schrikken de vissen zich een hoed. Gisterenavond was ik mijn vissen aan het voeren en at een vis uit mijn hand en hij zoog er aan!

En ik heet Isha en ben 6 jaar en mijn moeder heeft dit geschreven.

Dag!

Eigen boxernieuws van Isha ten Kate, 6 jaar, Den Haag

Kikkervisje

Ik ben nu nog maar klein,

Dat vind ik hartstikke fijn,

Als ik groot ben moet ik oppassen voor

een ooievaar,

Als die in de beurt is loop je veel gevaar,

Want dan word ik misschien opgegeten,

En dan zitten mijn pootjes onder de beten,

Gelukkig ben ik nog maar klein,

Daar mag ik wel blij om zijn.

Eigen kikkergedicht van Corien Middelbeek, 9 jaar , Bergen op Zoom

Poe en Loeloe

Poe en Loeloe

Er was eens een jonge beer, die heette Poe en Poe was heel lief en Poe had een hele lieve vader en moeder. Op een dag kwam Poe een vogel tegen en die heette Loeloe en Loeloe werd dikke vriendjes met Poe.

En Loeloe zei: zullen we verstoppertje spelen?

Ja, zei Poe.

Op die dag kwam moeder aanlopen. Die zei: heb je een vriendje?

Ja, zei Poe.

Leuk, zei mama.

Einde.

Eigen Poe-nieuws van Youri Arnold, 8 jaar, Sittard

Eigen tekening van Marjolein Snijders, 7 jaar, Den Haag