Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Speelfilm

China staakt tijdelijk import van speelfilms

De Chinese overheid heeft een tijdelijk verbod afgekondigd op buitenlandse speelfilms. Met de maatregel wil men de eigen Chinese filmindustrie beschermen, meldt de BBC. De China Film Group bevestigt het verbod en distributeur Huaxia Film Distribution zegt tegen het dagblad South China Morning Post dat men voorlopig enkel lokaal gemaakte films mag verspreiden. Het verbod komt vlak voor het uitbrengen van een belangrijke Chinese film, het zeventien miljoen kostende kung-fu-spektakel House of Flying, en valt in de voor de bioscopen belangrijke periode van schoolvakanties. Vooral Amerikaanse films zijn populair in China. De vervolgen op Spider Man en Shrek zullen pas in augustus uitgebracht mogen worden.