Olieprijs daalt verder

De olieprijzen zijn vanmorgen verder gedaald na geruststellende woorden uit OPEC-kringen. In Londen noteerde vandaag omstreeks het middaguur Brent 36,67 dollar per vat (159 liter). Begin deze week bereikte deze toonaangevende Noordzee-olie nog een piek van 38,50 dollar als reactie op de fatale bomaanslag in Bagdad.

Uit kringen van de OPEC, het kartel van elf olieproducerende landen, komen intussen berichten om een eventueel besluit over verhoging van de productiequota pas te nemen op de OPEC-bijeenkomst op 3 juni aanstaande in Beiroet en niet al komend weekeinde in Amsterdam, waar olieministers uit de hele wereld een energieconferentie bijwonen. Overigens produceren de OPEC-landen feitelijk al meer dan hun quota toelaten en zouden zij zelfs al meer produceren dan de voorgenomen verhoogde quota toelaten. Er zou nu in de OPEC worden overwogen om de quota extra te verhogen.