Nieuwe tijden, nieuwe man

Met de benoeming van Theo Eysink (37) krijgt energiebedrijf Electrabel een financieel directeur die de onderneming moet helpen met de veranderingen in een geliberaliseerde markt. ,,Deze organisatie is onderdeel van een markt die veel veranderingen ondergaat. Ik was vooral commercieel bezig in mijn vorige functies en kan die ervaring goed gebruiken in deze baan omdat de energiesector commerciëler wordt'', aldus Eysink. Voor de overstap naar Electrabel was Eysink werkzaam als directeur bij de Spuigroep, een bedrijf voor autoverhuur en autolease. Daarvoor werkte hij bij Arthur Andersen Accountants en in diverse managementfuncties bij KLM Catering Services.

Niet alleen de veranderende stroommarkt trekt Eysink aan, ook de internationale aspecten vindt hij interessant. ,,Electrabel is internationaal actief en zal verder uitbreiden. In de toekomst zal ik waarschijnlijk ook aan internationale projecten deelnemen'', zegt Eysink over het Belgische bedrijf dat een stevige positie heeft in de Nederlandse elektriciteitsmarkt. Voor zijn nieuwe functie zal Eysink redelijk wat files moeten overwinnen aangezien hij in Bilthoven blijft wonen en Electrabel Nederland in Zwolle is gevestigd. ,,Maar ik zit nu tussen het Nederlandse en Belgische kantoor in en aangezien ik ook regelmatig naar Brussel zal moeten afreizen, ben ik hier blijven wonen.''

    • Heleen de Graaf