Lethargie

Out of Time is zo'n film die zijn plot leent van talloze films die je eerder hebt gezien, en het meest nadrukkelijk van film noir klassiekers als Double Indemnity. Zelf noemt regisseur Carl Franklin de thriller The Big Clock (1948) als inspiratiebron. Plaats van handeling is Banyon Key in Florida, zo'n lethargisch filmstadje waar zo weinig gebeurt dat het verbazingwekkend is dat ze er én een sheriff (Denzel Washington) én een met moordzaken belaste politiedame (Eva Mendes) aan het werk kunnen houden, die toevallig ook nog ex-geliefden zijn. De eerste helft is gevuld met contemplatieve shots van zonsop en -ondergangen. Als de plot eindelijk van start gaat moet er in zo korte tijd zoveel ongeloofwaardigs worden afgehandeld, dat regisseur Franklin inderdaad `out of time' raakt.

Out of Time. Regie: Carl Franklin. Met: Denzel Washington, Eva Mendes, Sanaa Lathan, Dean Cain. In: 30 bioscopen.