ING Bank gaat weer filialen openen

ING Bank zet een streep door haar in 1997 ingezette saneringsbeleid, waarbij het aantal kantoren is teruggebracht van 350 tot 262 nu. De bank gaat weer filialen openen; vijftien in de komende twee jaar.

ING Bank maakte gisteren haar voornemen bekend – door directeur Joost van der Does de Willebois omschreven als een ,,win-win-situatie''. De ommezwaai is volgens een woordvoerster een reactie op klagende klanten en ontevreden werknemers, die ,,steeds minder te doen kregen''.

Dat laatste is het gevolg van gebruik van callcenters, die werk uit handen hebben genomen van de bankmedewerker op de werkvloer. In de toekomst wil ING Bank dat haar klanten via callcenters weer kunnen worden doorverbonden met een persoonlijk adviseur. De bank heeft een oude reclameslogan van stal gehaald om aan haar nieuwe beleid ruchtbaarheid te geven. NMB, een voorganger van ING, prijsde zichzelf begin jaren negentig aan als de meedenkbank met `NMB denkt met u mee'; ING Bank zet nu in op `ING denkt met u mee'.

ING Bank, net als de Postbank onderdeel van bank en verzekeraar ING, is een kleine speler op de Nederlandse markt. Rabobank heeft 1.700 vestigingen, ABN Amro heeft 570 `bankshops' en 80 advieskantoren. Postbank heeft 1.380 filialen.