Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beurzen en beleggen

`Geen corruptie bij de Wereldbank'

De president van de Wereldbank, de Amerikaan James Wolfensohn, spreekt tegen dat op grote schaal misbruik is gemaakt van geld dat zijn instelling door de jaren heen heeft verstrekt. Hij reageerde op beweringen eerder deze maand van een Amerikaanse senator. Volgens de Republikein Richard Lugar heeft corruptie de Wereldbank tussen 26 en 130 miljard dollar (tussen 21,6 en 108,3 miljard euro) gekost. De bank heeft sinds 1946 in totaal 525 miljard dollar aan leningen verstrekt.