EN VERDER

Straatfestival

Kunsten op straat uit Diepenheim, de organisator van Overijssel op straat(professioneel straattheater), komt op 22 mei met een festival voor amateurs en semi-profs. Dit festival met dertig optredende groepen op acht podia in het centrum van Nijverdal begint om 10u45 uur. Het is eveneens een gelegenheid voor de groepen om zich te presenteren aan impresariaten en festivaldirecteuren. Er is een professionele en publieksjury. Buiten mededinging doen drie bekende groepen mee. The Lunatics brengen Wandermen, een voorstelling over rondtrekkende nomaden; Dogtroep komt met de (wereld) première van Carwash, een virtuele reis door een autowasserette in een grote truck. Tijd 11-17u. Tijdens het juryberaad (17-18u) spelen Enge Buren (muziektheater).

Straatfestival 22 mei Nijverdal. Inl 0547 263 331 of www.kunstenopstraat.nl

Atelierroute 2004

Negentien kunstenaars uit Zwanenburg, Halfweg, Haarlemmerliede en Vijfhuizen presenteren hun werk tijdens de derde atelierroute op zaterdag 22 en zondag 23 mei. Getoond worden schilderijen, grafiek, aquarellen, beeldhouwwerk, sculpturen, installation, videokunst, keramiek, enz. De route start in het Stoomgemaal te Halfweg, Haarlemmermeerstraat 4. Daar is een overzichtstentoonstelling van het werk van de deelnemende kunstenaars te zien. Ook is er een kunstenaar aan het werk.

Atelierroute Halfweg 22 en 23 mei. Routebeschrijving in het Stoomgemaal. Ateliers open van 1117u, vrij entree

Week van de zee

Van 20 tot en met 30 mei wordt het evenement de Week van de Zee gehouden op circa zeventig locaties aan zee. Van Den Helder tot aan Zeeland zijn er activiteiten voor jong en oud rondom het thema kust en zee: exposities, opera, strandjutten en schatzoeken. In Noordwijk is tot en met 23 mei een aantal operaproducties te zien(www.operaaanzee.nl) en in Scheveningen werken zandkunstenaars aan hun zandsculpturen. Week van de Zee, Inl www.weekvandezee.nl

Bermen

Weg- en spoorbermen zijn bloemrijke wegen waardoor dieren, vogels en vlinders van het ene natuurgebied naar het andere kunnen komen. Tot en met 15 augustus is er een kleine expositie over flora en fauna in bermen in het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef. Bij ecologische verbindingen wordt snel gedacht aan grote en dure natuurprojecten. Maar ook op kleine schaal kan de natuur worden geholpen, door ecologisch bermbeheer, houtwallen en bomen in combinatie met struiken.

Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef, Kleverlaan 9 te Haarlem. Expositie ma t/m vr 13-16u30. zon 14-16u. Zat en feestdag dicht Inl 023-5274950 of www.ivn.myweb.nl