Basil

Nou, dat was het dan, we hebben hem laten inslapen. Bijna twaalf jaar oud. Attente dierenarts was bereid het bij ons thuis in de tuin te regelen. Reageerde ook goed op een gesnikt `dankjewel', hij zei niet per ongeluk `graag gedaan' of zo.

Er komt nogal wat in me op. Nooit meer met dat pokkenweer de hond uitlaten. Geen `zo, dat is al een oudje zeker'. Geen grote plukken haar door de kamer. Geen geregel met oppas als je eens een weekendje weg wil. Geen stupide gesprekken meer met dierenartsen die fysiotherapie voorstellen. Geen kop op je knie meer, geen ballen in de branding, geen kwispel bij thuiskomst. Een leeg huis.

God, was mis ik die hond.

Bijdragen van lezers zijn welkom via het formulier op www.nrc.nl/ik. Op deze site staan ook de spelregels van de ik-rubriek.

    • Wim Oudheusden