Voorkennis bij bouwer Wessels

Het openbaar ministerie doet onderzoek naar handel met voorkennis in de aandelen van Volker Wessels. Het bouwbedrijf werd een jaar geleden overgenomen door vastgoedmagnaat D. Wessels, tevens bestuurder en medeoprichter van Volker Wessels. De FIOD-ECD heeft circa zes weken geleden het hoofdkantoor van Volker Wessels in Rotterdam bezocht. De opsporingsdienst ging ook langs bij het kantoor van Wessels in Rijssen.

Bestuursvoorzitter H. Hazewinkel van Volker Wessels sprak gisteren in een interview met TV Oost van ,,een tiental verdachten' van ,,buiten de onderneming'. Een zegsman van Volker Wessels herhaalde vanochtend dat niet een van de verdachten binnen het bedrijf werkzaam is. Het OM bevestigt het voorkennisonderzoek bij Volker Wessels maar weigert verdere mededelingen. De Autoriteit Financiële Markten deed aangifte van het vermoeden van voorkennis bij justitie.

Wessels besloot naar eigen zeggen op 22 februari 2003 dat hij een bod op de onderneming ging uitbrengen. Op 12 maart benaderde hij de commissarissen van Volker Wessels hierover, zei hij gisteren in het interview. Op 13 maart werd het bod publiek gemaakt. Wessels bood via het beleggingsvehikel Victor Rijssen samen met zijn familie 21 euro per aandeel. Het bod lag destijds 70 procent boven de slotkoers van de dag ervoor.

Bestuursvoorzitter Hazewinkel verklaarde vorig jaar in deze krant dat er vijf dagen voor het bod al ,,hele discussies' waren over het bod. Hij belde naar eigen zeggen vervolgens met diverse grootaandeelhouders om de interesse voor het bod te peilen.

Gerectificeerd

Voorkennis

In het artikel Voorkennis bij bouwer Wessels (18 mei, pagina 15) staat dat bestuursvoorzitter Hazewinkel met diverse grootaandeelhouders heeft gebeld om de interesse voor het bod te peilen. Hazewinkel zegt dat hij pas is gebeld door aandeelhouders na het uitbrengen van het bod en dat er geen aandeelhouders van tevoren zijn gepeild.