Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage uit Texas waar in de Lockheed Martin-fabrieken de Joint Strike Fighter (JSF) wordt ontwikkeld. Nederland investeert 700 miljoen euro in deze opvolger van de F16. PvdA-defensiewoordvoerder Luuk Blom reageert. Ned.2, 18.20-19.10u.

Netwerk. Gesprekken met drie medici over hun medische fouten. Ned.1, 20.30-21.07u.

Nova. Naar aanleiding van het Volkskrant-onderzoek waaruit blijkt dat Nederlandse jongeren Bush zien als grootste bedreiging van de wereldvrede, debatteren twee Amerikanen in Nederland: Gary Schwarz (kunsthandelaar, verliet in 1965 de VS uit protest tegen de Vietnamoorlog) en Charles Ruffolo (President Amsterdam American Business Club en aanhanger Bush). Voorts over de moord op Willem Endstra en de toekomst van BNN. Ned.3, 22.20-23.05u.

Het elfde uur. Te gast is een `burn-outcoach' over oorzaak, voorkomen en bestrijden van de burn-out. Tevens Ds. Hans Eschbach die geld inzamelt voor migrantenkerken in de Amsterdamse Bijlmer. EO, Ned.1, 21.55-22.35u.

DOCUMENTAIRE

Andere Tijden. Steeds vaker wordt de vergelijking tussen de oorlog in Irak en die in Vietnam gemaakt. Andere Tijden haakt daarop in met een korte documentaire uit 1970 van de Amerikaan Joseph Strick over het bloedbad dat Amerikaanse troepen in 1968 aanrichtten in My Lai. NPS, Ned.3, 20.55-21.25u.

VPRO's Import: The Killing Embrace. Belgische documentaire van Peter Hercombe over het Rode Khmer-regime. Onder verantwoordelijkheid van dictator Pol Pot vonden in Cambodja tussen 1975 en 1979 bijna 2 miljoen mensen de dood. Ned.3, 23.57-00.55u.

AMUSEMENT

De 25 grootste... In deze aflevering de 25 grootste sekssymbolen aller tijden. SBS6, 20.30-22.00u.

INFORMATIEF

Hoge bomen. Ongeautoriseerd portret van oud-roddeljournalist van de Telegraaf Henk van der Meyden. AVRO, Ned.1, 21.07-21.50u.

Keuringsdienst van Waarde. Consumentenrubriek, deze keer over de herkomst van chocolade. Hoe zit het met de slavernij op Afrikaanse cacaoplantages? Ned.3, 21.30-21.55u.

KUNST

R.A.M. Cannes Journaal. Aandacht voor De dag van de Europese film. En interviews met Emir Kusturica, regisseur van de film `Kad je zivot bio cudo', en Fanny Ardant, actrice in de film `L'odore del sangue'. 23.40-23.55u.

TV3. Tv-presentator Aad van den Heuvel over zijn thriller `Het Sahararaadsel'. En een reportage rond schrijver Cees Nootenboom, die vrijdag de P.C. Hooftprijs ontvangt. NPS, Ned.3, 19.30-19.55u.

FILM

Nothing in Common (Garry Marshall, 1986, VS). Vlotte komedie behoorde tot de eerste films die gedetailleerd inzicht boden in de wereld van de yuppies. Toch al overbelaste executive Tom Hanks krijgt van doen met opdringerige, zojuist gescheiden ouders. Film wordt ontsierd door moralisme over levensbelang van familiebanden. Ook met Jackie Gleason. RTL5, 20.30-22.40u., reclame.

Men in Black (Barry Sonnenfeld, 1997, VS). Science-fiction-komedie vol uitzinnige actie en verrukkelijk voorspelbare visuele en verbale grappen. Naast zorgzaam arrogante Tommy Lee Jones is ook Will Smith een man in het zwart, die de aarde beschermt tegen een gigantische kakkerlak. Veronica, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

The Fourth Protocol (John Mackenzie, 1987, Engeland). Spionagethriller, naar boek van Frederick Forsythe, waarin de koude oorlog onverminderd voortwoedt. Britse geheim agent Michael Caine moet voorkomen dat KGB-agent Pierce Brosnan een Amerikaanse basis in Engeland opblaast met een atoombom. Ook met Joanna Cassidy, Ned Beatty. BBC1, 0.15-2.20u.

Day of the Dead (George A. Romero, 1985, VS). Na Night of the Living Dead en Dawn of the Dead de derde, tevens zwakste Dead-film van Romero. Zombies beheersen de wereld, op een ondergrondse bunker na. BBC2, 0.50-2.30u.

RADIO

De avonden. Music-Hall door

Concordia met bassist Bart de Ruiter, pianist en componist Jan Robijns en zanger en gitarist Huub van der Lubbe. Allen tevens dichter. Verder: De Radio Bergeijk radioreportage en Muziekparels uit de Caraïben. 747AM, 21.02-23.00u.