Directeur Ben Janssen van MCO legt functie neer

Ben Janssen, algemeen directeur van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO), legt met onmiddellijke ingang zijn functie neer. De Raad voor Cultuur is het niet eens met het advies van het MCO over de eigen toekomst. Janssen noemt de ontstane situatie onwerkbaar en vindt het daarom niet langer zijn taak het MCO te leiden. ,,Het is beter dat, in afwachting van de uitspraak van staatssecretaris Van der Laan (OC en W), een interim-directeur wordt aangesteld die onbelast kan handelen. Het Muziekcentrum van de Omroep kan dan op zoek naar een opvolger. Mijn vertrek is een rationele conclusie.'' In het MCO zijn de vier orkesten en het koor van de omroep bijeengebracht. Het MCO adviseerde de Raad om de beoogde bezuiniging (tussen de 5,5 en 7,5 miljoen) te bereiken door het Radio Symfonie Orkest op te heffen. De Raad voor Cultuur koos voor het plan van de Publieke Omroep, die adviseerde het Radio Kamerorkest (RKO) en Radio Symfonie Orkest (RSO) te laten fuseren. ,,De keuze voor een fusieorkest tast alle ensembles aan, met een onvoldoende sterk MCO als eindresultaat'', aldus Janssen.