Verpleegkundige ontslagen

Een verpleegkundige van het Waterlandziekenhuis in Purmerend is eind april ontslagen, nadat bekend was geworden dat de medewerker het stervensproces van een patiënt opzettelijk had versneld. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis maandag laten weten. Volgens de woordvoerder meldde de verpleegkundige op 29 april dat hij kort daarvoor fatale medicatie had toegediend aan een patiënt in terminale toestand. Dat gebeurde op eigen initiatief. Met familie en verpleegkundigen van de patiënt was juist afgesproken dat het stervensproces `zijn natuurlijke beloop zou hebben'. De verpleegkundige is op staande voet ontslagen. Het ziekenhuis heeft het incident gemeld aan de familie en huisarts van de patiënt. Ook zijn de Inspectie voor de Volksgezondheid en de officier van justitie in Haarlem ingelicht. Die laatste moet bepalen of de verpleegkundige strafrechtelijk wordt vervolgd.