Uitslag Santo Domingo

De presidentsverkiezingen in de Dominicaanse Republiek zijn gisteren gewonnen door oppositieleider en oud-president Leonel Fernández. De huidige president, Hipólito Mejía, erkende zijn nederlaag toen bleek dat zijn rivaal 55 procent van de stemmen had gekregen. Beslissende factor lijkt voor de meeste Dominicanen Fernández' oplossing voor de huidige economische crisis te zijn geweest. De leider van de Dominicaanse Liberale Partij wil met strenge fiscale maatregelen de enorme inflatie tegengaan en beloofde opnieuw te onderhandelen over de buitenlandse schuld.

Veel Dominicanen denken met weemoed terug aan de eerste regering-Fernandéz (1996-2000) toen de economie met 8 procent per jaar groeide. In zijn tweede termijn moest hij echter aftreden na een corruptieschandaal.

De verkiezingen vonden plaats te van beschuldigingen van fraude en samenzwering. Internationale verkiezingswaarnemers zeggen echter dat er slechts kleine onregelmatigheden plaatsvonden.