Musicoloog Kees Hillen (58) overleden

In zijn woon- en geboorteplaats Amsterdam is zaterdagnacht de musicoloog Kees Hillen overleden. Hillen was van 1973 tot 1983 als hoofd klassieke muziek bij de Vara verantwoordelijk voor de programmering van de Matinee op de Vrije Zaterdag. Na zeven jaar als directeur promotie bij Donemus, uitgeverij van Nederlandse muziek, werd hij in 1990 artistiek directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In die functie zorgde hij ervoor dat Valery Gergjev aldaar chef-dirigent werd, en stond hij aan de basis van het jaarlijkse Gergjev Festival. In 2000 werd Hillen hoofd klassieke muziek bij de AVRO. Dit najaar keerde hij daarnaast als interim programmeur terug naar het Rotterdams Philharmonisch Orkest, maar zag zich na enkele weken genoodzaakt zijn werkzaamheden neer te leggen toen een ongeneeslijke ziekte werd vastgesteld.