Glenn Edgerton weg bij Nederlands Dans Theater

Glenn Edgerton (1960) is per 1 mei weg als leider van NDT I. Anders Hellström, de nieuwe artistiek directeur van het Nederlands Dans Theater, neemt een deel van zijn functie over. Ook het contract met balletmeester Brigitte Mart wordt eind dit seizoen beëindigd. Naast Hellström worden vier balletmeesters aangesteld. Lorraine Blouin, die eind dit seizoen stopt met dansen, en de Amerikaan Maurice Causey treden fulltime in dienst. De voormalige NDT I-dansers Cora Bos-Kroese en Ken Ossola gaan in deeltijd werken. In deze nieuwe structuur is geen plaats meer voor Edgerton. Ook de komst van Lightfoot en Léon in de artistieke leiding draagt bij tot zijn vertrek, meent Edgerton. Vanaf 1994 was hij uitvoerend leider onder de directeuren Jiri Kylián en Marian Sarstädt. Hij danste van 1989 tot 1994 bij NDT I. Daarvoor was hij solist bij het Amerikaanse Joffrey Ballet. Edgerton neemt enkele maanden vrij om zich op een toekomst binnen de danswereld te beraden.