Evenaring record uit 1888-1889

Arsenal heeft als eerste voetbalploeg in 115 jaar de Engelse competitie zonder nederlaag voltooid. De kampioen versloeg zaterdag in de laatste wedstrijd het al gedegradeerde Leicester City met 2-1. Het was dit seizoen al weer de 26ste competitiezege voor The Gunners in de 38ste wedstrijd in de Premier League.

In het eerste officiële speeljaar in het Engelse clubvoetbal bleef Preston North End, ook wel de The Invicibles genoemd, eveneens ongeslagen. In 1888-1889 bestond het seizoen op het hoogste niveau uit slechts 22 wedstrijden. Het `onoverwinnelijke' Preston won toen achttien duels.

De Franse trainer Arsène Wenger van Arsenal was na afloop vol lof over de prestatie van zijn selectie. ,,Wij zijn nu ook onsterfelijk. We mogen best trots zijn. Vooraf lijkt het onmogelijk een seizoen lang ongeslagen te blijven. Pas als het zover is, durf je het te geloven. Het is een fantastisch moment voor ons. Een droom van mij is uitgekomen.''

Wenger liet zaterdag zijn nieuwe aanwinst Robin van Persie kennismaken met het Londense publiek. De jonge Rotterdammer, die bij Feyenoord mocht vertrekken voor een transfersom van naar verluidt 3,5 miljoen euro, wacht volgend seizoen zware concurrentie in de aanval van Arsenal. Hij moet onder anderen rivaliseren met zijn landgenoot Dennis Bergkamp, die zaterdag weer succes had met zijn vernuftige passings. Uit een voorzet zorgde de Fransman Patrick Vieira voor de winnende treffer van de nieuwe recordhouder.