Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Contract Gergjev verlengd tot 2008

Chef-dirigent Valery Gergjev blijft in elk geval tot september 2008 aan als chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dat heeft het orkest bekend gemaakt bij de presentatie van het Gergjev Festival, dat dit jaar in Rotterdam plaatsvindt van 16 tot en met 23 oktober. In het seizoen 2007/2008 is het twintig jaar geleden dat Gergjev voor het eerst met het RPhO samenwerkte, wat dan met een retrospectief zal worden gevierd. Het komend Gergjev Festival is gewijd aan `de muzikale wereld van Tsjaikovski'. Valery Gergjev leidt naast het Rotterdams Philharmonisch Orkest dan ook het Radio Filharmonisch Orkest en het orkest van zijn Mariinski Theater. In films, ballet- en theatervoorstellingen en concerten besteedt het festival niet alleen aandacht aan Tsjaikovski, maar ook aan diens tijdgenoten Rachmaninov, Glinka, Rubinstein, Tanejev, Debussy en Stravinsky. Het festival hoopt op 30.000 bezoekers.